Omgeving

wit2

De omgeving

In de directe omgeving van de Oesterhaven is van alles te beleven. We denken graag met u mee over een mogelijke invulling van uw activiteiten. Op deze pagina vindt u een overzicht van enkele mogelijkheden. Ontdek mooie, historische steden in de buurt of probeer eens een andere (water)sport, het is allemaal mogelijk.

 

dagattractieszeelandKijk op www.dagattractieszeeland.nl voor inspiratie!

  Bootverhuur

In onze jachthaven beschikken wij over een bootverhuur. Het is mogelijk één of meerdere valken te huren, een kielboot waarin u met 5 personen een mooie zeiltocht over het Veerse Meer kunt maken. Daarnaast zijn er Topazen (zwaardboot), Optimisten, Catamarans, motorboten en een sloep te huur. Het is een fantastische manier om de omgeving vanaf het water te verkennen. Tevens bieden wij privélessen aan.

Duiken

U zou het wellicht niet denken, maar het Veerse Meer en de Oosterschelde zijn populaire plekken om te duiken. Het zicht is vaak goed. Vlakbij is er een afvulstation voor duikflessen. Het Veerse Meer is een ideale locatie voor de beginnende duiker en plek waar u de steeds drukker wordende Oosterschelde kunt ontvluchten. Wat uitdagender duiken kan op de Oosterschelde door het getijdewaterduiken. Beide duiklocaties herbergen prachtige planten en dieren.

Buitensport

In de omgeving hebben zich verschillende aanbieders van watersporten gevestigd. Verken het Veerse Meer per kano, ga klimmen en klauteren, windsurfen, GPS-lopen, boogschieten of vlotten bouwen. Het is heerlijk hardlopen en wandelen door de polders, of relaxen en zwemmen aan één van de strandjes. Ook waterskiën en natuurlijk zeilen behoren tot de buitensportmogelijkheden in de nabije omgeving. Fietsen kan in Zeeland fantastisch. Er lopen verschillende mooie routes door Zuid- en Noord-Beveland en Walcheren. 

 Steden

In de buurt van ons Wolphaartsdijk liggen een aantal gezellige Zeeuwse steden. Shopstad Goes, vissersstad Vlissingen, Zeeuwse hoofdstad Middelburg en historisch Veere liggen vlakbij. In Goes zit u prima op het terras aan de markt, als onderbreking van een shop tripje. Ook heeft de stad een tropisch zwemparadijs, een tropisch regenbos, een bowlingbaan, een kartcentrum en kunt u een nostalgische rit maken met de stoomtrein. Helemaal ontspannen kan in Wellness Goes. In Vlissingen staat een grote bioscoop, kunt u struinen over de boulevard en is er een reptielenzoo, een aquarium en een speelcircus. In Middelburg vindt u een dierenpark, een klimpark, het Zeeuws museum, historische gebouwen en u kunt er een rondvaart boeken. In de buurt zijn de Deltawerken te bewonderen. Veere is rijk aan historie en heeft imposante oude gebouwen. Je kunt er heerlijk eten of snuffelen in de vele winkeltjes. Daarnaast zijn er in de omgeving veel kleine dorpjes te ontdekken.

Culinair

Als u ervoor kiest niet aan boord te eten, zijn er in de nabije omgeving tal van mogelijkheden om een hapje te eten. Bij “Den baas en zijn madam” eet u lekker en voor een goede prijs. Uw maaltijd gaat prima samen met één van de vele speciaalbiertjes. Bij het naburige “Meliefste” wordt gewerkt met verse seizoensproducten en respect voor de natuur. Bij beide restaurants kunt u voor de lunch en het diner terecht. Aan de overkant, in Kortgene, is ook een scala aan restaurants en cafetaria’s te vinden. In het nabijgelegen Goes barst het ook van de leuke eettentjes. Wilt u verse vis, dan gaat u naar vishemel Yerseke. Voor iedere wens en voor ieder budget is er in de omgeving wat te vinden.

Wilt u zelf wat maken, of even snel een lekker belegd broodje halen? Dan kunt u terecht bij de dichtbijgelegen supermarkt.

Veerse Meer en zee

Wat de Oesterhaven zo bijzonder maakt is de locatie aan het water. Vanuit de haven springt u zo het Veerse Meer in. Het uitzicht is prachtig. Het Veerse Meer is met name populair om haar watersportmogelijkheden en haar schone, zoute water. Het is een heerlijke plek voor zeilers, sportvissers, en sportduikers. Langs het meer vindt u verschillende stadjes en dorpen, eetgelegenheden en afmeerplaatsen. Op 20 minuten rijdafstand bevinden zich de Zeeuwse stranden. Mooie badplaatsen in de buurt zijn Vlissingen, Neeltje Jans, Domburg en Vrouwenpolder/Breezand. Hier kunt u lekker uitwaaien tijdens een mooie wandeling of fietstocht, een kopje warme chocolademelk drinken en genieten van de zon.